daguitje.nl

Hertog Jan Brouwerij tickets en aanbiedingen

Hertog Jan Brouwerij

De huidige Hertog Jan Brouwerij is nog altijd op dezelfde plek gevestigd als 100 jaar geleden. Net buiten het dorp Arcen werd in 1915 de brouwerij opgezet door vier bevriende brouwers. Nog altijd wordt hier het echte Hertog Jan bier gebrouwen wat zich kenmerkt in de moutlucht. Deze ruik je al buiten de brouwerij. Ontdek zelf hoe dit bier gebrouwen wordt en neem deel aan een rondleiding door deze brouwerij.

Een ervaren gids laat je kennis maken met het gehele brouwproces. Hier ruik je de hop, proef je de mout en uiteraard het bier. 
De rondleiding duurt ongeveer een uur en start bij het begin van het brouwproces. In de kelder onder de brouwerij komt het water voor het bier vandaan.

Je komt op de moutzolder waar de het onmisbare ingrediënt van het bier vandaan komt. De typische geur van mout snuif je tijdens de tour op. Ook kom je langs de authentieke koperen brouwketels en kom je meer te weten over de geheimen achter Hertog Jan. De rondleiding eindigt in het café waar je een van de heerlijke Hertog Jan biertjes kunt proeven. Dan is het lastig om een keuze te maken tussen al deze bijzondere biertjes met ieder een eigen karakter.

Faciliteiten

Hertog Jan Brouwerij adresgegevens

Kruisweg 44, Arcen
gemeente Venlo,
5944 EN, Arcen

Andere leuke dagjes uit