daguitje.nl

In Nederland schijnt niet altijd de zon, en het gebeurt maar al te vaak dat we met zijn allen aan het zeuren zijn over het weer. Wanneer het regent zijn er echter nog genoeg uitjes die je kunt ondernemen. Hieronder behandelen we een paar interessante suggesties voor dagjes uit bij slecht weer of regen. Deze uitjes zijn overdekt of niet afhankelijk van het weer. Op deze manier kun je ook op die druilerige zondag of die regenachtige vrije dag nog gezellig weg samen of met het gezin.

Naar een indoor speeltuin met de kids
Had je een dagje pretpark gepland staan maar is het toch niet zulk mooi weer als voorspeld? Dan kun je altijd nog terecht in een indoor speelparadijs. Deze parken zijn vaak iets kleiner dan de grotere pretparken, maar bieden wel veel faciliteiten voor een lagere prijs. Enkele leuke parken zijn:

plopsaindoorcoevorden_header1_W1920_H582_CRCenter95


Bezoek een wellness centrum of een sauna in de buurt
Een bezoekje aan de sauna is voor veel mensen een ultieme vorm van ontspanning en echt een gezellig, romantisch dagje weg. De meeste sauna’s zijn, ook met slecht weer, gewoon geopend. In veel sauna’s kun je ook naar buiten om aldaar een duikje in het buitenzwembad of bubbelbad te maken. De buitenbaden in sauna’s zijn ook met slecht weer gewoon geopend. Uiteraard kun je hier ook genieten van een heerlijk wellness arrangement om uzelf eens lekker te verwennen.

Bekijk hier sauna’s bij jou in de buurt.


Een uitje naar het museum
Bezoek eens een museum en ontdek culturele achtergronden en verdieping. Veel museums zijn overdekt en daardoor een ideaal  uitje om te ondernemen bij slecht weer. Een prachtig museum om eens te bezoeken is het Tropenmuseum in Amsterdam. Hier bewonder je prachtige schatten en fantastische tentoonstellingen uit culturen  uit de hele wereld. Wilt je met kinderen weg, dan is een interactief museum zoals NEMO Science Center of Space Expo een aanrader.


urlBeklim de Euromast met lift of trap
Voor het mooiste uitzicht van Rotterdam moet je bij de Euromast zijn. De 185 meter hoge iconische toren, biedt een uitkijkplatform op een hoogte van 100 meter. Naast het fenomenale uitzicht over de stad heb je de mogelijkheid om op duizelingwekkende hoogte te dineren en je kunt zelfs een hotelovernachting boeken in de Euromast. Voor de echte thrillseekers is er ook de optie om te abseilen vanaf de toren, maar bij slecht weer is dit uiteraard niet aangeraden.


Ontdek de oudheid door de vele kastelen die Nederland rijk is
In Nederland vind je maar liefst 1200 kastelen. Enkele hiervan zijn opengesteld voor publiek en te bezoeken. Een bezoek aan een kasteel geeft een unieke sfeer en leert je veel over de historie van Nederland en oude gebruiken. Een aantal kastelen dat zeker een bezoek waard is:


101539056541937946461171216314156n-411-274Liever een actief uitje? Bezoek een skihal
Geheel onafhankelijk van het weer kun je het hele jaar door skiën in Nederland. Een ontzettend gezellig uitje voor het hele gezin. Ook als je nog niet heel ervaren bent op de latten kun je goed terecht in een skihal. De meeste indoor skipiste’s bieden cursussen onder leiding van een professionele skileraar.

De bekendste skihallen van Nederland vind je bij Snowworld in Zoetermeer en Landgraaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *