daguitje.nl

Een bezoek aan een dierentuin is een fantastisch uitje met het hele gezin. Ook voor opa’s en oma’s zijn dit ontzettend geschikte uitjes omdat de meeste parken erg toegankelijk zijn en goede faciliteiten bieden voor mindervaliden in een rolstoel of rollator. Wil je graag weten welke tuin je het best kunt bezoeken? Bekijk dan de leukste dierentuinen van ons land in dit artikel en kies het leukste dierenpark uit voor een dagje uit met het gehele gezin.

Bezoek GaiaZOO in KerkradeGaiaZoo
GaiaZoo is een groot dierenpark in Zuid-Limburg dat ieder jaar duizenden bezoekers trekt. Het dierenpark is wel vier keer verkozen tot de ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is dus zeker de moeite waard.


Apenheul
De Apenheul is een bijzonder uitje in de Veluwe bij Apeldoorn, waar je kennis kan maken met vele verschillende apen. Deze apen zitten overigens niet in afgesloten kooien, maar slingeren los rond door het park. Zo kan het je dus zomaar overkomen dat er een aap voor je hoofd langs slingert of een bezoekje brengt op je schouder.


Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort is een dierentuin met vele exotische diersoorten, zoals witte tijgers, diverse nachtdieren en uiteraard apen. Het DinoBos van de dierentuin is net nieuw gebouwd en echt een aanrader voor kinderen.


2808786140Wildlands Adventure Zoo Emmen 
Dierenpark Emmen is een dierentuin die opgedeeld is in twee delen. Zo vind je in het dierenpark een buitengedeelte met diverse exotische diersoorten, maar heeft de dierentuin ook een leuk binnenpark voor kinderen.
Vanaf 2016 vind je in Emmen het Wildlands Adventure Zoo, met een grote verscheidenheid aan dieren en omgevingen. Zeker een bezoekje waard.


Dolfinarium Harderwijk
Het Dolfinarium in Harderwijk is een park dat helemaal gericht is op zeedieren. Bezoek je het park, dan kun je onder andere dolfijnen, walvissen, zeehonden en exotische vissen bewonderen en bovendien diverse shows met zeedieren bezoeken. In de diverse aquariums van het dolfinarium vind je een ontzettend groot aanbod aan diverse flora en fauna uit de onderzee wereld.

dolfinarium


Safaripark Beekse Bergen
Zoals de naam het al verklapt, is Safaripark Beekse Bergen een dierenpark waar je terecht kan voor een heuse safari. Ga met de auto door het park en je rijdt echt rond tussen de wilde dieren alsof je in Afrika op safari bent. Het unieke is dat je het safaripark gedurende het gehele jaar kunt bezoeken met de auto en dus oog in oog kunt staan met onder andere giraffen en zebra’s.


Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark is een grote dierentuin waar van alles te beleven is. Zo kun je uiteraard diverse diersoorten bewonderen in het park, maar kun je ook een bezoek brengen aan een berenpark van wel 20.000 vierkante meter en een grote speeljungle voor kinderen.


Artis
Artis is een dierentuin die midden in Amsterdam ligt. Het is één van de eerste dierentuinen in ons land en door het grote aantal verschillende dieren nog steeds altijd erg populair onder bezoekers van alle leeftijden.


Burgers Zoo
Burgers Zoo is één van de grootste dierentuinen van ons land. Bezoek je dit grote dierenpark, je kunt hier wel 10.000 verschillende dieren zien. Daarnaast zijn er diverse thema’s uitgewerkt in het park, zoals ‘The Ocean’ waar je je een echte duiker voelt. Burgers Zoo is al jaren een echte publieksfavoriet en mede door zijn centrale ligging in Arnhem een ideaal uitje voor gezinnen of stellen vanuit het hele land.


150602_Blijdorp_2126x1535px_v2-2049x1560-c-centerDiergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is het best bezochte dierenpark van ons land. Bezoek je dit dierenpark in Rotterdam, dan kun je kennismaken met diverse exotische dierensoorten die allemaal in prachtige verblijven wonen. De unieke binnenspeeltuin van het park zorgt er voor dat de jongere gasten hun energie kwijt kunnen. Met het zeer diverse aanbod aan dieren raak je hier niet uitgekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *