daguitje.nl

Brouwerij de Leckere tickets en aanbiedingen

Brouwerij de Leckere

Als je graag een biertje drinkt en benieuwd bent hoe jouw favoriete alcoholische drankje precies gemaakt wordt, kun je een bezoekje brengen aan een echte brouwerij om meer te weten te komen over het brouwen van bier. Een populaire bierbrouwerij die open is gesteld voor publiek, is Brouwerij de Leckere in de buurt van Utrecht. Je kunt deze brouwerij bezoeken om meer te weten te komen over het proces van het bierbrouwen, maar ook als je gewoon benieuwd bent welke biersoorten er in de brouwerij gebrouwen worden als je deze biersoorten wil proeven.

Brouwerij de Leckere brouwt diverse biologische bieren die je allemaal in de brouwerij kan proeven. Daarnaast is het ook mogelijk om een tap te huren met biologisch bier van Brouwerij de Leckere, bijvoorbeeld als je tijdens jouw bezoek aan de brouwerij een lekker biertje hebt ontdekt en dit biertje ook aan je vrienden wil laten proeven.

De Leckere bieren zijn speciaal bieren die gemaakt zijn op basis van biologische grondstoffen. Deze brouwerij in De Meern is opgericht in 1997. Dit is in Nederland de eerste 100% biologische speciaal bier brouwerij. Het bier wordt hier gebrouwen op een ambachtelijke wijze waarbij de beste en duurzame ingrediënten gebruikt worden. Dit komt terug in de volle en geheel eigen smaak van De Leckere bieren. Er zijn 9 speciaal bieren en één pils die allemaal met naam of receptuur refereren aan de Utrechtse bierhistorie.

Bijzonder aan deze brouwerij is dat zij een klimaatneutrale organisatie wil worden. Daarom werken zij met biologisch geteelde wassen en hergebruiken ze de warmte. Een andere milieuvriendelijke techniek die ze gaan gebruik is het koelen met bietensap. 
Lijkt het je interessant om meer te weten te komen over deze milieuvriendelijke brouwerij of over het ambachtelijke brouwproces van deze heerlijke bieren, kom dan een rondleiding door de brouwerij volgen. Deze rondleiding wordt elke dag (op aanvraag) gegeven in De Leckere Brouwerij.

Faciliteiten

Brouwerij de Leckere adresgegevens

Molensteyn 3D,
3454 PT Vleuten-De Meern
Tel:030 231 2343
Mail. info@deleckere.nl

Andere leuke dagjes uit