daguitje.nl

Bourtange Groningen tickets en aanbiedingen

Bourtange Groningen

Waan je terug in het jaar 1742 en ontdek vesting Bourtange in het prachtige Westerwolde aan de Duitse grens. Dit is een historische vestingsstad die gebouwd is in opdracht van Willem van Oranje. Eerder werd het nog gebruikt als agrarisch dorp maar tegenwoordig is er ontzettend veel te zien. In het stadje zijn veel authentieke bezienswaardigheden te bekijken zoals de officiershuizen, historische molens, Protestantse kerk en meer. Sinds kort is hier een nieuwe actieve attractie genaamd Terra Mora. 
Om deze indrukwekkende en leerzame dag compleet te maken kun je de bijbehorende musea en expositiets van de vesting bezoeken.

Het bijzondere museum De Baracquen bood vroeger onderdak aan de soldaten. Om te ervaren hoe dit geweest moet zijn is er een barak die ingericht is als soldatenverblijf. Verder zijn hier veel oude gebruiksvoorwerpen te zien. Daarnaast is er de pittoreske Kapiteinswoning waarin je ontdekt hoe het was om hier te leven. Verder kun je een kijkje nemen in het synogaalmuseum. Dit is gevestigd in de enige overgebleven Synagoge aan de Duitse grens. 


Er is niet alleen veel te zien in het museum, je kunt hier ook verschillende activiteiten doen. Ga eens het water op met een rondvaart of kano. Ook zijn er binnen de vesting verschillende ambachtelijke winkeltjes en restaurants waar een kijkje nemen zeker de moeite waard is. Denk hierbij aan een kaarsenmaker, een snoepwinkeltje of een gezellig café.

Faciliteiten

Bourtange Groningen adresgegevens

W. Lodewijkstraat 33
9545 PA Bourtange

T 0599 35 46 00
E info@bourtange.nl

Andere leuke dagjes uit