daguitje.nl

In Burgers’ Zoo in Arnhem is afgelopen week een aardvarkentje geboren. De dierentuin het enige park in Nederland dat aardvarkens heeft. De geboorte van een aardvarken is erg speciaal, vaak overlijden jonge aardvarkentjes namelijk tijdens de geboorte of in hun eerste levensdagen. Omdat aardvarkens van nature nogal lomp zijn, gebeurt het vaak dat het moeder haar jong plet. 

In de afgelopen jaren zijn er meerdere aardvarkens geboren, maar deze overleden helaas allemaal. Willeke Huizinga van Burgers’ Zoo verklaart: “We zijn heel erg blij dat het dit keer goed gegaan is. Het 28e aardvarkentje in de dierentuin maakt het goed. Het is nog onbekend of het een jongetje of een meisje is omdat het geslachtsorgaan van de aardvarken inwendig is. Over een naam voor het beestje is ook nog niets bekend.

update 06-08: Veel bezoekers bezoeken deze week het Burgers’ Zoo, dat komt natuurlijk door de bouwvak, maar veel mensen zijn ook benieuwd naar het nieuwe aardvarkentje. Omroep Gelderland had de eerste beelden:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *